Огляд гри LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues.

Інді назавжди! Фільми про пригоди Індіани Джонса давно вважаються недосяжним ідеалом жанру - навіть не найвдаліша четверта частина не змогла похитнути культовий статус серії. У свою чергу, Traveller's Tales спробувала вдруге увійти в одну і ту ж річку, випустивши LEGO Indiana Jones 2: The Adventure Continues.

Продовження вийшла в 2008 році гри LEGO Indiana Jones: The Original Adventures відрізняється від попередниці, перш за все, окремо завантажується контентом. Крім того, розробники зробили нові рівні за мотивами класичної трилогії. На додачу ви також отримуєте редактор рівнів, за допомогою якого можна створювати власні локації і персонажів. Конструктор виявився багатофункціональним, що дозволяє втілювати в життя найсміливіші пригодницькі сценарії.

Сюжетні етапи зроблені з особливим розмахом і природно, повторюють знамениті кіно сцени. Як правило, дійство відкривається пантомімою за участю пластикових чоловічків всіх мастей і сортів, після чого вас чекає головоломка з розгадуванням таємниць, бойовик з великою кількістю бійок і перестрілок або їзда на різних машинках. Найцікавіші саме рівні з пазлами, де необхідно поперемінно використовувати унікальні здібності головних героїв. Наприклад, Інді вміє долати серйозні перешкоди за допомогою свого хлиста, його супутниці високо стрибають, а Салла (Sallah) відмінно копає.

Гоночні етапи, де треба наздоганяти опонентів і намагатися розбити їх машини, реалізовані не надто вдало. Керувати автомобілями та мотоциклами не дуже зручно, та й камера пустує. Але в цілому ці епізоди органічно вплетені в гру, як і класні баталії з босами. Розробники не поскупилися на кошти та створили запам'ятовуються бою з ожившими кам'яними ідолами, живими ураганами і гігантом, зібраним з тисячі пластикових мурах.

Втім, головна принада гри полягає не в сценарних пригоди, які, до слова, іноді дуже сильно відходять від кінематографічного першоджерела, а у вивченні великих sandbox локацій. Вони створюють відчуття, ніби ви дійсно граєте в LEGO. Автори оживили картинки з каталогів датської компанії, подарувавши всім власникам LEGO Indiana Jones 2 дивне почуття давно забутого дитячого свята.

Уважно вивчивши оточення, ви зможете знайти масу бонусів, включаючи доступ на секретні рівні, де часто заховані скрині зі скарбами. Якщо зберете певну кількість таких золотих скриньок, вас чекає великий сюрприз. Виявлені ресурси дозволяється витратити також на покупку нових персонажів або додаткових транспортних засобів. Список останніх, до речі, поповнили дирижаблі, літаки, дивні комбайни для нарізки пальм і інша техніка.

А тепер про недоліки, оскільки нове творіння Traveller's Tales, далеко від ідеалу. Управління тут дуже неточне, що особливо сильно відчувається під час вирішення пазлів. Є надмірно затягнуті баталії. Ігровий процес грішить монотонністю. Безглузда несерйозність деяких заставок не відповідає тонким, практично канонічним епізодами «Останнього Хрестового походу».

Проте, юним шанувальникам Індіани Джонса ця гра повинна сподобатися. Саме юним шанувальникам, тому що чимало фанатів даного персонажа давно переступили віковий рубіж в 20 років і увійшли в той період, коли грати з кубиками вже не хочеться.